Het Groninger Actief leven Model (GALM) bestaat 17 jaar. In deze periode zijn meer dan 1,1 miljoen senioren benaderd met deze methode. Bijna 110.000 senioren hebben meegedaan aan de fittest. Ruim 70.000 senioren zijn langdurig in beweging gekomen.
GALM heeft zich kunnen ontwikkelen dankzij startsubsidies van en samenwerking met verschillende partijen: het Ministerie van VWS; de Nederlandse Hartstichting; ZonMw; NOC*NSF; het Fonds Ouderenhulp; Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen; Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie; vier campagnes van het ministerie van VWS namelijk “Nederland in Beweging”, de “FLASH campagne”, de “Breedtesport Impuls” en het “Nederlands Actieplan Sport en Bewegen”; de financiële en personele input van de deelnemende Nederlandse gemeenten en de eigen bijdrage van de deelnemers.
De ontwikkeling en coördinatie van het GALM project is in handen van Stichting GALM in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen – Interfacultair Centrum voor Bewegingswetenschappen.