Deelnemers.

Slider test 3

Hoe ervaren de deelnemers zelf het GALM project? Martha Hofman, lesgeefster uit Baarn legde haar GALMers een aantal vragen voor.

  • Wat betekent GALM voor jou?
  • Wat is de kracht van GALM?
  • Wat brengt GALM teweeg?

Door GALM zijn er andere leuke activiteiten in gang gezet; zoals samen zwemmen, fietsen, Dynamic Tennis, Nordic Walking, fitness en met een groepje wandelen met de hond. Niet in plaats van GALM, maar erbij.

GALM Deelnemer

Toen ik begon met het project was ik moe en vaak achter adem. Ik gebruik nu minder pufjes en heb meer lucht. In plaats van therapie in het ziekenhuis ga ik liever naar de GROSSO groep! Ook zeg ik thuis eerder wat ik wil, ik voel me weerbaarder.

Jansje Hoving (68)

Sinds ik deelneem aan het GALM project heb ik het gevoel dat ik weer iets presteer!

GALM Deelnemer

Ik heb elke keer weer zin om naar de GROSSO les te gaan. Ook de voorlichtingen zijn interessant Iedere bijeenkomst is er een andere spreker op bezoek en leren we nieuwe dingen. Zoals een paar weken geleden de workshop Tai Chi. Erg leuk om dat eens van dichtbij te zien, wanneer doe je dat nou? Door de Energiek en Vitaal module heb ik geleerd positiever te denken. Door de weerbaarheidstraining sta ik steviger in mijn schoenen.

Ans Bloemendaal (65)

Bij GROSSO heb ik geleerd wat ik thuis nog meer voor mezelf kan doen. Henk (lesgever) heeft me oefeningen geleerd. Mijn knie is daardoor veel minder stijf en ik probeer elke dag meer te bewegen. Bij de voorlichtingen heb ik veel geleerd. Over ontspannen, voeding en de chipknip bijvoorbeeld. Wel moet je ons niet meer dan een half uur laten luisteren, da’s echt genoeg! We hebben altijd enorm veel lol met elkaar, we vertellen elkaar moppen en GROSSO is dus ook kaakspiertraining!

Frits van ‘t Hof (72)

Ik kom uit mijn isolement sinds ik GALM. In de les loop ik er vaak de kantjes van af, maar mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik zit nu in verschillende besturen en ben daar erg op mijn plaats en zet me enthousiast in.

GALM Deelnemer

Sinds ik deelneem aan het GALM project heb ik het gevoel dat ik weer iets presteer!

GALM Deelnemer

Als je alleen komt te staan, zit je tussen vier muren. Het was geen enkel probleem om met het programma mee te doen ook al ben ik ver in de tachtig. Ik geniet er elke week van en doe alles wat goed voor me is. Ik ben weer onder de mensen. Ik schenk koffie voor andere senioren.

GALM Deelnemer

GALM geeft positieve energie en is een houvast voor mij aan het einde van de week. Het geeft structuur aan mijn leven, vooral nu ik alleen ben. Ik fiets elke zomer met een vriendin (ook GALMer) door half Europa. Nu wel op een elektrische fiets. Dat dan weer wel!

Galm Deelneemster

Binnen de groep is een groot samenhorigheidsgevoel dat de sport overstijgt. Er worden etentjes georganiseerd, zieken bezocht, er komt een bloemetje als opkikker of er wordt een kaart gestuurd. Men geeft om elkaar.

GALM Deelnemer