Nieuwe Sportimpuls ronde in 2015

Geplaatst op 21/10/2014 · Geplaatst in Algemeen Nieuws

In 2015 kunnen lokale sport- en beweegaanbieders opnieuw aanvragen indienen voor een nieuwe Sportimpuls ronde. Aanvragen vergen een goede voorbereiding, daarom alvast de informatie over de komende ronde.

In 2015 worden drie verschillende rondes van de Sportimpuls opengesteld voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen, namelijk:

  • de reguliere Sportimpuls (richt zich op alle doelgroepen)
  • de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht (richt zich op kinderen van 0 tot 4 jaar en van 12 tot 18 jaar met overgewicht en obesitas)
  • de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten(richt zich op jongeren, en hun ouders, die wonen in buurten of wijken met een laag inkomen)

In totaal komt ongeveer 9 miljoen euro beschikbaar voor lokale Sportimpuls projecten. Dit bedrag is verdeeld over de drie rondes, te weten 3,5 miljoen euro voor de Sportimpuls Regulier, 1,5 miljoen euro voor de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht en 4 miljoen euro voor de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten.

Naar verwachting staat de inschrijftermijn van de drie Sportimpulsen open van medio februari tot en met eind april 2015. De precieze inschrijftermijn is nog niet bekend.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de Sportimpuls: Website Sportimpuls